23.05.2016 | Serbia

Više od 2.300 zahteva za online upis u predškolske ustanove - posredstvom rešenja S&T Serbia

Više od 2.300 zahteva za online upis dece u predškolske ustanove na teritoriji Grada Beograda prispelo je na Nacionalni portal eUprava - posredstvom rešenja S&T Serbia - za samo 24 sata od kako je ova usluga puštena u rad. Složeni sistem prijave koji ukršta podatke iz nekoliko različitih baza državnih institucija i pored velikog broja prijava, funkcioniše bez problema.

Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu izrazio je zadovoljstvo što je na ovaj način olakšano ostvarivanje prava naših građana i naglasio da je ovo jedan u nizu aktivnosti koje će dovesti do moderne, profesionalne, odgovorne uprave orijentisane ka građanima.

Podsetimo, zahvaljujući Online upisu dece u vrtiće, građani Beograda umesto u redovima i pred šalterima, svoju decu mogu da upišu u predškosle ustanove i putem interneta, odnosno portala eUprava (www.euprava.gov.rs). Dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zamenio je jedan obrazac, a ceo proces je u potpunosti besplatan i odvija se u dva jednostavna koraka – popunjavanje i slanje prijave.

Ova usluga rezultat je zajedničkog rada Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Direkcije za elektronsku upravu Grada Beograda, Ministarstva privrede – Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja (CROSO), Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja – PIO Fonda, a samo rešenje realizovano je od strane S&T Serbia.

Ušteda vremena i novca, kao i komfor, glavni su razlozi zbog kojih sve više korisnika koristi usluge portala eUprava. Pristup eUpravi je besplatan i otvoren za sve građane Srbije, a snalaženje na portalu je lako i prilagođeno ljudima sa osnovnim poznavanjem rada na računaru.

Nacionalni portal eUprava realizovan je od strane S&T Serbia, i javnosti je dostupan od juna 2010. godine. S&T Serbia je za realizaciju ovog portala dobila i Evropsku nagradu za izuzetna IT dostignuća – The European IT Excellence Awards 2011, a na portalu je danas građanima dostupno preko 300 usluga.

Održavanje i dalje unapređenje portala je u nadležnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu – Direkcija za elektronsku upravu, sa kojom S&T nastavlja uspešnu saradnju.